donderdag 14 januari 2021

Pechdag voor mijn man

Maandag had mijn man een pechdag. Met de gelukssymbolen op deze afbeelding hoop ik dat het weer even duurt voordat hij pech heeft!

Mijn man had de afgelopen week steeds een lekke achterband van de fiets. Dan was de band geplakt, een halve dag goed en stapte hij op de fiets naar vrijwilligerswerk of supermarkt. Eenmaal weer bij de fiets was de band weer leeg. Hij had de hele band ook al een paar keer nagelopen om te checken of daar iets in zat. Niets te vinden.

Ditzelfde heeft hij drie maanden geleden gehad en toen was hij er zo klaar mee dat hij een nieuwe binnen en buitenband heeft gekocht. Probleem opgelost!

Lekke achterband 

Maandag stapte hij weer op de fiets naar een autogarage. Daar stond een auto van het vrijwilligerswerk en deze zou hij ophalen en terugbrengen. Onderweg was de achterband weer leeg en ging hij lopend, met de fiets aan de hand, naar de garage. Bij de garage heeft hij de fiets keurig geparkeerd en vervolgens liep hij naar binnen om naar de auto te vragen.

Fiets weg....... of toch niet?

Mijn de autosleutel in de hand liep man naar buiten om de fiets te pakken maar de fiets was verdwenen. Bij nadere inspectie bleek daar een auto bovenop geparkeerd te staan. In de garage deed hij navraag naar de eigenaar van de auto. Die zat binnen en kon niet geloven dat hij op een fiets stond (mijn man kon zich ook niet voorstellen dat je dat niet hoort of merkt). De man had een lekke autoband en was daarom gehaast naar de garage gereden. Hij had blij geconstateerd dat hij dat net op tijd had gehaald toen hij zeer gehaast het garageterrein op was gereden.

De fiets was behoorlijk kapot, vooral bij het achterwiel. Er zat onder andere een groot slag in het wiel, kettingkast was kapot en meer. Mijn man wilde de schade op deze bestuurder verhalen. Die kwam met allemaal tegenwerpingen (oud barrel en dergelijk) maar het is zeker geen oud barrel. Ze hebben gegevens uitgewisseld en mijn man zou bij de fietsenmaker een offerte aanvragen wat de kosten zijn om de schade te herstellen.

Weer bij het vrijwilligerswerk aangekomen, vroegen ze zich af waarom mijn man zo laat was. Hij gaf aan eerst een kopje koffie te willen drinken en bij het drinken daarvan heeft hij het uitgelegd. Tja, dit alles beleven voor je eerste kopje koffie maakt het extra zwaar!

Schade aan de fiets is 276 euro!

De fiets staat nu bij een fietsenmaker (zeker niet de duurste). Het repareren kost 276 euro aangezien een nieuwe velg met binnenwerk alleen al 215 euro kost. Na het ontvangen van de offerte heeft mijn man contact opgenomen met de bestuurder. Die sputterde weer tegen maar hij heeft het bedrag nu wel over gemaakt. Dat is echt fijn. De onderdelen worden besteld en de fiets is op z'n vroegst volgende week woensdag klaar.

Een geluk bij een ongeluk is dat mijn man nu ook van de lekke achterband af is!

Mijn man wilde 's middags de kerstboom opruimen maar dat leek mij mij een minder goed idee gezien de pech die hij al had gehad maar het is goed gegaan. De kerstballen zijn nog heel!

6 opmerkingen:

 1. Die autorijder lijkt wel op een politicus. Gelukkig is zijn geheugen nog lang genoeg om het geld over te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kun je naar een fietsenmaker? Is deze niet dicht tijdens de Lock down?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de eerste fietsenmaker die mijn man belde was inderdaad dicht vanwege de lockdown maar de tweede (gelukkig) niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe kun je nou met droge ogen beweren dat je het niet voelt als je over een fiets heen rijdt?! Ik denk dat het een geluksdag was voor je man, omdat hij niet op die fiets zat toen die bestuurder aan kwam rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je arme man! Hopelijk gaat het vanaf nu weer beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik begrijp ook niet dat de bestuurder het niet in de gaten had. Hij had er inderdaad ook op kunnen zitten dus dat was wel een geluk te noemen.

  BeantwoordenVerwijderen