maandag 5 april 2021

Paasweekend is omgevlogen

Op Goede Vrijdag (2 april) had iedereen vrij. We zijn lekker gaan wandelen bij Dwingeloo (Dwingelderveld). Het miezerde soms en er stond een koude noordelijke wind maar dat mocht de pret niet drukken. Tussen de bomen merkten we bijna niets van de wind. We kwamen onderweg nog een schaapskudde tegen. Prachtig om herder en honden in actie te zien om alle schapen bij elkaar te houden.

Na de wandeling kreeg iedereen, voor het eerst dit jaar, twee lekkere paaseitjes die ik ‘s ochtends bij Hema met korting had gekocht. Het was tenslotte ook de start van het paasweekend! 

Zaterdag 3 april

Mijn man hielp de hele dag oudere buren die binnenkort gaan verhuizen. Het laatste stuk van de vloer werd aangelegd en al het plintenwerk werd gedaan. Twee kinderen brachten al hun folders rond en deden nog wat aan huiswerk. De derde was ook bezig met huiswerk. Ik heb bij Welkoop mijn nieuwe wandelschoenen gehaald, liep een rondje van 6,5 kilometer, verpotte wat kamerplanten en nog meer van dit soort bezigheden. Zoals het op een normale zaterdag gaat. Bij de koffie genoten we wel van een paasbokkenpootje!

Eerste Paasdag zondag 4 april

Bij de koffie hadden we een lekkere chocolade koek. We keken online naar de kerkdienst. De kerk laat terecht geen mensen toe tijdens de dienst om het coronavirus niet verder te verspreiden. Dit was al het tweede jaar op rij dat we online de Paasviering volgden. Hopelijk zitten we volgend jaar wel weer in de kerk met Pasen.‘s Middags hebben we, met familie, eieren gezocht in Vegelinbossen bij Sint-Nicolaasga. Het is een prachtig bos. Terwijl een aantal familieleden eieren verstopten bij de kleine bosvijver, namen pake en de kleinkinderen (en ik) een geheim bospaadje. Dat was een prachtig pad waarbij je steeds over sloten sprong, met je haar of capuchon in takken bleef hangen of over wankele bruggetjes heen liep. Enthousiast liepen de kinderen ver voor ons uit. Eenmaal weer terug bij de kleine bosvijver, mocht elk kind 5 eieren zoeken. Daarnaast was er voor iedereen nog een speciaal ei verstopt. Daar zat een zogenaamd groei ei in. Dat ei groeit wanneer je het in een beker water stopt. Na 24 uur is er een dier of andere verassing uit het ei gekomen. Onze middelste deed het ei bij thuiskomst gelijk in een glas water en kon om 19:30 uur al melden dat er een barst in zat. We wachten met spanning de geboorte af!‘s Avonds hadden we een heerlijke gourmet waarbij we gezellige hebben gekletst. Verhalen van toen de kinderen nog klein waren en de uitspraken die ze toen deden. We hebben er veel om gelachen aan tafel.


Tweede Paasdag maandag 5 april
Vandaag blijven we thuis en hebben we een paaslunch. Op deze manier kan iedereen die dat wil lekker uitslapen. Het oorspronkelijke idee was om in de achtertuin te gaan paas picknicken. Vorig jaar was dat erg leuk maar het weer is vandaag bar en boos. Ik heb in de harde wind (en soms wat regen) nog wel mijn 5 kilometer rondje gelopen waarbij ik voor 9 uur al weer thuis was.  Onderweg zag ik zowaar een glimpje van de zon! Ik was nog maar net thuis of het begon te sneeuwen en hagelen.
We hadden een geweldige lunch. De toastjes heb ik achterwege gelaten en ik was blij dat ik maar een half suikerbrood uit de diepvries heb gehaald. Er zijn nu nog 4 of 5 plakjes over maar daar weten de kinderen morgen wel raad mee bij het ontbijt.
Dat komt volgend weekend wel weer van pas wanneer ik jarig ben.Het paasweekend is omgevlogen. Ik neem eigenlijk nooit zomaar eens een dag vrij (ik heb maar een beperkt aantal verlofdagen) maar nu merk je dat het goed is voor lichaam en geest om te ontspannen en vooral tijd met elkaar door te brengen. Het was heerlijk!

1 opmerking:

  1. Wij zijn zo saai, doe zelden wat in het weekend of gaan eregens naartoe. H moest zaterdag bij zijn oude huis wat bomen omhakken.
    Gisteren ben ik begonnen met 2e deel vitrage korter te maken en vandaag de rest gedaan, hij hangt weer netjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Week 15 weekmenu