Pagina's

maandag 3 mei 2021

Week 18 weekmenu

 Wat eten we deze week?

Toevalligerwijze staan er deze week twee recepten op het menu die ik jaren geleden van collega's heb gekregen. 

1. Lasagne a la Henri

Dit recept kreeg ik van de afdelingsmanager (Henri) van de C1000 waar ik destijds mijn bijbaantje had. Het is een van mijn favoriete recepten. In deze lasagne zit geen gehakt maar kipfilet (in een 'sausje' ui en creme fraiche). De kipfilet marineren we een dag van te voren. Naast de laagjes kipfilet, zijn er ook laagjes groenten. De groente laagjes bestaan uit: champignons, courgette, prei, tomaten, paprika.

De opbouw van de lasagne heb ik als volg gedaan: onderop laag groente met daaroverheen de bekende rode lasagne saus, lasagnebladen, laag kipfilet/creme fraiche/ui, bladen, laag groente (dat is de tweede foto). Daarbovenop heb ik nog een laag rode saus gedaan met geraspte kaas. 

Soms bouw ik de lasagne anders op met twee lagen kipfilet. Deze keer had ik wat minder kipfilet en een grotere lasagneschaal en daarom heb ik het anders opgebouwd. Zorg ervoor dat de bladen goed bedekt zijn; vooral wanneer je ze niet voorgekookt hebt. 

2. Rijst met kipfilet, courgette en sla

Dit is een recept uit 2002. Ik was net begonnen bij mijn eerste 'echte' baan na mijn  studie. We hadden daar de gewoonte om receptenboeken te geven aan vertrekkende collega's bestaande uit onze eigen favoriete recepten. Dit recept sprak mij destijds aan en heb ik even gekopieerd voordat het boek aan de betreffende collega werd gegeven. De courgettes gaan, samen met slagroom, mix voor Franse uiensoep en geraspte kaas in de oven.



3. Aardappelblokjes, sperziebonen en gehaktballen

Dit gerecht (en de volgende) zijn op het menu gezet door onze zoon.

4. Broodjes hamburger met soep

Welke soep het gaat worden weet ik nog niet. Onze zoon had niet meer opgeschreven dan de broodjes hamburger (met uien en sla). Op zich wel fijn want ik heb nog 9 hamburgers in de diepvries liggen dus die kan ik hier mooi voor gebruiken.

5. Kip tandoori

6. Spaghetti met gehakt en groente

7. Rostidriehoekjes, wortel en doperwten en 2 cordon blues en 2 vegetarische worsten

Dit recept is door onze oudste dochter bedacht. De cordon blues kocht ik, net als de vegetarische worsten, voor 50 cent bij Lidl. Dit ruimt ook weer mooi op in de diepvries!



 

6 opmerkingen:

  1. Ik ben erg benieuwd naar het 2e recept: rijst met kipfilet en courgette. Zou je dat met ons willen delen? Bij voorbaat dank. Mvg Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben erg benieuwd naar het 2e recept: rijst met kipfilet en courgette. Zou je dat met ons willen delen? Bij voorbaat dank. Mvg Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het eerste recept lijkt mij ook erg lekker
      Misschien wil je daar ook de bereidingswijze van geven?
      Mvg,
      Helene

      Verwijderen
  3. Wat leuk om jullie enthousiaste reacties te lezen. Ik heb het recept van de rijst met courgette toegevoegd. Wij gebruiken wel meer dan 1 courgette.

    Over de lasagne heb ik het verhaal wat uitgebreid. zo lukt het wel om het ook te maken lijkt mij.
    ik ben benieuwd. Wij eten vanavond het rijst/courgette gerecht. Wanneer ik het niet vergeet maak ik een foto en voeg ik die nog toe aan de post

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hartelijk dank! Ik ga het binnenkort maken. Mvg Mieke

      Verwijderen
  4. Bedankt voor je reactie. Ik ga beide gerechten een keer proberen.
    Mvg,
    Helene

    BeantwoordenVerwijderen