Pagina's

donderdag 10 juni 2021

Beleggen met Bux zero

Mijn zoon van 13 jaar heeft interesse in beleggen. Omdat hij nog lang geen 18 jaar is, gaan we ons samen nu verdiepen in het relatief nieuwe platform BUX Zero. Het is een onderdeel van ABN AMRO. 

Aangezien je via het geven van zero orders hoge kosten vermijd, is dit voor ons het meest interessant. Deze zero orders worden aan het einde van de dag uitgevoerd dus de koers kan dan hoger of lager zijn dan het moment waarop je de opdracht gaf. Hoe het allemaal precies werkt is wel op internet te vinden.

Waar gaan we geld in steken?

Het mag duidelijk zijn zowel mijn zoon als ik echt geen verstand hebben van aandelen. We zijn ook niet van plan een poging te doen om de aandelen op het juiste moment te kopen of te verkopen. Ik zou niet eens weten hoeveel een aandeel kost van KLM, Ahold of van welk bedrijf dan ook. Mijn zoon heeft het ook over crypto maar dat is wel heel erg in beweging maar we gaan daar in ook eens wat informatie over op zoeken. We gaan hier in ieder geval veel van leren. 

Ergens aarzel ik nog wel aangezien de aandelenkoersen nu heel hoog staan. Dat kan alleen alleen lager worden denkt mijn gezonde boerenverstand dan.  Aangezien het nu mooi weer is, kan het zijn dat onze denkperiode vanwege die reden al wat langer duurt. 

Account aangemaakt bij BUX Zero

We gebruiken hier 370 euro voor van de kinderbijslag. Ik liep tegen het probleem op dat het geld wel van de rekening was afgeschreven maar niet op mijn account van BUX Zero was gestort. Dat bleek te maken te hebben met onze en/of rekening. Mijn naam kwam niet overeen met de (eerste) naam op de rekening. De helpdesk heeft dit probleem supersnel verholpen en zo werd dat bedrag heel snel alsnog gekoppeld. 

BUX Zero heeft een actie lopen dat je een gratis aandeel krijgt wanneer je een account opent. Deze week krijg je zelfs twee aandelen. Dat is geluk hebben. Gisteren kregen we onze twee aandelen. Joepie de eerste twee zonder dat we erover na hoefden te denken. Het zijn twee aandelen van Aegon die gisteren al minder waard werden. De aandelen werden gekocht voor 3,853 en 3,855 euro. Het is sowieso leuk om de koers van deze twee aandelen te volgen. 

In een volgende post over dit onderwerp, zal ik aangeven welke keuzes we hebben gemaakt en wat de stand van zaken is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voorbereiding vakantie Zweden